Miért szuper longboardozni?

MauiLandy923Cikkek, elso

 

A 40-es évektől indul az USA-ból. Mókás srácok és csajok kereket tettek a hullám-szörf deszkára, amikor nem volt szél 🙂 Később elterjed az egész világon. Mo.-on 2008-tól népszerűsödik. Ez nem “sima gördeszka”, amin tizenéves suhancok ugra-bugrálnak.

A longboard? – Biztonságosabb, komfortosabb, könnyedebb, lágyabb. Emiatt itt komoly számban felbukkannak lányok, hölgyek is.
Mire használjuk? – Munkába, iskolába, bevásárolni, A-ból B-be bárhová. Ez ugyanis, a bringával ellentétben, bevihető bárhová.
Verseny szakágai? – Ezt jellemzően a fiatalok űzik.
Hány éves Mo.-on a legidősebb ismert longboardos? – 74 éves.
Mi a legnépszerűbb iránya a longboardozásnak? – A szabadidős chill-out programok. Túrák, közös gurulások, városi cirkálások. Ezeket kedvelik a legtöbben.

============================
Miért Szuper Longboardozni?
============================

1) Mert 1 az 1-ben ott fogod – Érezni magad – a szörfdeszkán, ahogyan lágyan siklasz az óceán kéklő hullámain.

2) Mert felébreszti benned a 20 éves önmagad.

3) Mert ha teltkarcsú vagy v. nincs igazán sport-múltad, akkor is könnyedén megtanulhatod a mi segítségünkkel.

4) Mert ha van neked is több száz LE-s autód, motorod, quad, trike, jet-ski, vitorlás, sárkányrepülő, helikopter, lovarda, yacht – Mind jó dolgok. Viszont a longboard semmihez nem fogható Extra-élményére fogsz a legszívesebben emlékezni és mesélni a dédunokáidnak.

5) Mert ha most még az érzed: “én már öreg vagyok” – fáj egyre több helyen a tested – Járhatsz orvoshoz fél évente 600 e. Ft-os műtétekre – Vagy töredékéért jöhetsz hozzánk. Mi a tünetkezelés helyett a Kiváltó Okot szüntetjük meg. Méghozzá véglegesen. Soha többé fájó, beteg ízületek, ínszalagok. A segítségünkkel újra tied lesz az energikus mozgás öröme. Mindezt a longboard-tól függetlenül. Test Revitalizáló Programunk keretében.

6) Mert amikor pár alkalom után már igazán belejössz – Ha valami, akkor Ez – teljesen kikapcsol téged. Ezért szeretik a 30 feletti cégtulajdonosok, felső- és középvezetők. A stressz teljesen eltűnik. Amikor longboardozol, semmi más nem jár majd a fejedben. Teljesen kikapcsolsz. Ezt semmilyen más mozgásforma nem tudja.

7) Mert ha rendszeresen csinálod, fokozatosan megváltoztatja a személyiséged. Sokkal vagányabb, bátrabb leszel. Visszakapod vele a temperamentumos, mosolygós, fiatalkori önmagad.

8) Mert új szemléletmódod kapsz tőle. Emiatt fogsz egyre kevesebb dolog miatt aggodalmaskodni. Sok korábbi dologtól az életedben fogsz már nem-félni. A longboard után lesz, bátorságod, merszed belevágni új dolgokba, üzleti kihívásokba, innovációkba.

9) Mert olyan egyensúlyérzéket ad, ami előadás, üzleti megbeszélés, szemináriumok, tárgyalások, meetingek alkalmával előnyösen járul hozzá a mozgáskultúrádhoz. Túl laza, puha voltál? – Határozottabbá tesz. Túl kemény voltál? – Lelazít, szociálisabb személyiséggé tesz.

10) Szavakkal nehezen leírható, Semmihez nem hasonlítható Extra-Élményt ad. Teljesen szabad vagy.

11) Kerékpár? – jó dolog, de monoton, hamar unalmassá válik. Tilos felvinned BKV-ra, bevásárlóközpontba, könyvtárba. Suliban, munkahelyen kint kell hagynod. A longboardot gond nélkül beviheted, felviheted ezek közül bármelyikre.

12) Görkori? – szintén jó dolog, de ha megbotlasz egy kavicsban v. hirtelen meg kell állnod, bele van rögzítve a lábad a görkoricipőbe. És nincs menekülési útvonalad. Hanyatt- v. orra esel hatalmasat és összetöröd magad. Eközben a longboardról (nincs rögzítve a lábad) bármikor csak simán leugrasz.

13) Mert, ha a tudsz longboardozni, télen már nem korlátozódsz csupán a síelésre. Könnyedén megtanulod a snowboardot ill. nyáron jöhet a wakeboard és hullám-szörf.

14) Mert ha éppen nincs párod és végigmész nálunk Pro- v. Extra-csomagig, akkor nagyon hamar lesz 🙂 A bátor, vagány szemléletű emberek társaságát mindenhol keresik.

15) Mert, ha versenyezni szeretnél, a következő szakágakból választhatsz: Downhill, Freeride, Dance, Slalom, Freestyle, Közép-EU-ban mi vagyunk az egyetlen olyan cég, aki érdemben fel tud készíteni téged.

Ugye, felismered őket? 🙂
– Nos, ők nem nálunk tanultak.
Viszont szemmel láthatóan ők is szeretnek stílusosan, vagányan élni 🙂

 
 

VIGYÁZAT!
Van, akinek “már késő”.
“Mi ez a hülyeség? – Én már nagyon-komoly-felnőtt ember vagyok”
Nos, őket nem szabad győzködni 🙂
Ők azok, akik 30 évesen “meghalnak”.
De csak 65 évesen temetik el őket…
Nekik sajnos nem tudunk segíteni.
Neked viszont, ha nem tartozol közéjük – Igen.
Élni tudni kell 🙂